Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Povoljni uslovi za vožnju

BIHAMK: Povoljni uslovi za vožnju

Povoljne vremenske prilike pogoduju nesmetanom saobraćanju na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. U kotlinama i uz riječne tokove zapadne Bosne magla smanjuje vidljivost. Frekvencija vozila jutros je slabog do umjerenog inteziteta, ali u poslijepodnevnim i večernjim satima očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno na prilazima većim gradskim centrima. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar i Čevljanovići-Nišići.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Gradina pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila, za sada, protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO