BIHAMK: Povećana opasnost od odrona, oprez zbog poledice i magle

Prema informacijama iz BIHAMK-a, na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo na povećanu opasnost od odrona. Na širem području Goražda i Pala bilo je ledene kiše, a poledice ima i na dionici Bosanski Petrovac-Lanište-Ključ. Magla smanjuje vidljivost na 50 do 80 metara na širem području Tomislavgrada, kao i na dionici Kupres-Šuica, a magle ima i na putevima Ripač-Vrtoče i Kladanj-Bukinje, te na području graničnog prelaza Kamensko. Molimo vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima. Napominjemo da je zimska oprema zakonski obavezna.

Zbog učestalih odrona izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, te puteve na širem području Mostara.

Zbog radova na sanaciji cestovno-pružnog prelaza na magistralnom putu M-18 Živinice-Šićki Brod u mjestu Ljubače, saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

U toku su i radovi na magistralnim putevima: Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Za danas su najavljeni radovi na održavanju tunelske opreme u tunelu Žaba na magistralnom putu M-17.3 Hutovo-Neum, zbog čega će vozila na ovom lokalitetu saobraćati usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *