Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Povećana opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke

BIHAMK: Povećana opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke

Promet vozila na putevima u Bosni i Hercegovini je umjerenog inteziteta. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. U višim planinskim predjelima upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle, kao i na moguću poledicu zbog niskih temperatura. Apelujemo na vozače da voze oprezno, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme obavezno.

Za danas su najavljeni sanacioni radovi na magistralnom putu Mostar- Čitluk (Kobilovača), u vrijeme izvođenja radova saobraćat će se jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Tokom dana moguće su kraće obustave saobraćaja na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj, zbog minerskih radova.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO