Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Pojačana frekvencija putničkih vozila na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša

BIHAMK: Pojačana frekvencija putničkih vozila na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša

Ovo nedjeljno jutro na putevima u Bosni i Hercegovini karakteriše slabija frekvencija vozila, bez vanrednih ograničenja. Vozače molimo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da poštuju saobraćajne propise. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosne pojaseve.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, Doboj-Rudanka-Johovac, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Još danas u kanjonu Tijesno na putnom pravcu Karanovac-Crna Rijeka održava se sportska manifestacija, zbog čega u vremenu od 11 do 11:45 sati dolazi do obustave saobraćaja.

Na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO