Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Pojačan promet vozila na GP Bosanska Gradiška, Velika Kladuša i Deleuša

BIHAMK: Pojačan promet vozila na GP Bosanska Gradiška, Velika Kladuša i Deleuša

Zbog kiše saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, a izuzetak su pojedine dionice u istočnim krajevima, gdje za sada nema padavina. S obzirom da meteorolozi najavljuju padavine u većem dijelu naše zemlje, ponegdje i obilnije, savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i upozoravamo na mogućnost odrona.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Vitez-Travnik (Nova Bila), Kiseljak-Busovača i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Velika Kladuša i Deleuša, a na ulazu u našu zemlju na graničnom prelazu Gradina. Duge su kolone vozila u oba smjera na graničnom preazu Zupci. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO