BIHAMK: Otežan saobraćaj zbog jake kiše, oprez zbog odrona

Zbog jake kiše, otežano je saobraćanje na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini.

Zbog većeg klizišta, trenutno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Bosanska Krupa-Bosanska Otoka (u mjestu Stegarići).

Na magistralnom putu Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica, zbog klizišta saobraća se usporeno, jednom trakom.

Usporeno je saobraćanje i na magistralnom putu Prijedor-Bosanski Novi (u mjestima Buljuk i Petkovac).

Zbog vode na kolovozu izdvajamo i putni pravac Bosanska Krupa-Sanski Most, a zbog učestalih odrona kamenja i zemlje na kolovoz putni pravac Karanovac-Ugar-Turbe.

I na ostalim putnim pravcima upozoravamo na puno vode na kolovozu, kao i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Zbog redovnog servisiranja tunela Grab, 25.Novembar i Vis za saobraćaj se zatvara dionica autoputa A-1 smjer Tarčin-Lepenica. Saobraćat će se dvosmjerno, desnom stranom autoputa, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju do okončanja radova.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Na dionici magistralnog puta M-17 Jablanica-Mostar (na lokalitetu Donja Jablanica) danas će se ponovo saobraćati, usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Bihać-Kamenica i Čevljanovići-Nišići.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz obavezna kratkotrajna zadržavanja.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *