Srijeda, 24 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Obustavljen saobraćaj na putu Srebrenik-Lončari, kod mjesta Ormanica zbog saobraćajne nezgode

BIHAMK: Obustavljen saobraćaj na putu Srebrenik-Lončari, kod mjesta Ormanica zbog saobraćajne nezgode

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Srebrenik-Lončari, kod mjesta Ormanica. Saobraćaj je iz istog razloga obustavljen i na putu Gradačac-Ormanica, kod mjesta Mionica.

Nakon uklanjanja vozila koja su učestvovala u saobraćajnoj nezgodi na magistralnom putu Žepče-Maglaj, kod mjesta Tatarbudžak, normalizovano je saobraćanje.

I danas očekujemo pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH, tako i na graničnim prelazima. Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo da se na duže relacije putuje u ranim jutarnjim ili večernjim satima. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja kada primjete da se iza njih formirala duža kolona, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Zbog održavanja brdske auto trke danas od 09 do 18 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-6.1 Široki Brijeg-Posušje (Podvranić). Za vrijeme obustave vozila mogu saobraćati obilazno preko Gruda.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres Ripač-Dubovsko, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko i Semizovac-Olovo, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Zbog održavanja biciklističke trke, danas će se u vremenu od 11 do 14 sati usporeno saobraćati magistralnim putem M-4 u Tuzli (između kružnog toka „Siporex“ i Brčanske Malte). Molimo vozače koji će se kretati ovom dionicom da voze sporije i da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Velika Kladuša Izačić i Bosanska Gradiška Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za putnička vozila za sada nisu duža od 30 minuta.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno