Utorak, 23 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se bez vanrednih ograničenja

BIHAMK: Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se bez vanrednih ograničenja

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća bez vanrednih ograničenja, po suhom ili vlažnom kolovozu. Izuzetak su dionice u višim planinskim predjelima, gdje mjestimično ima poledice u jutarnjim i noćnim satima. Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Glamoč-Mlinište, Tuzla-Kalesija-Zvornik, Banovići-Živinice-Dubrave, Tuzla-Kladanj-Vlasenica, kao i dolinom rijeke Save. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Obavezno koristite sigurnosni pojas i na put ne krećite bez zimske opreme.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno