Nedjelja, 21 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Na putevima u BiH saobraća se bez vanrednih ograničenja

BIHAMK: Na putevima u BiH saobraća se bez vanrednih ograničenja

Prema prikupljenim podacima, jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz povoljne vremenske prilike. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju saobraćaja, posebno na putnom pravcu Sarajevo-Mostar. Molimo sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila molimo da, kada iza sebe primjete dužu kolonu putničkih vozila, nakratko se isključe iz saobraćaja, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Zbog održavanja Međunarodne utrke na brdskim stazama, danas će se u vremenu od 08 do 20 sati obustaviti saobraćaj na magistralnom putu M-4.2 Srbljani-Ostrožac. Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Počei su radovi na polaganju završnog sloja asfalta na dionici magistralnog puta Bihać-Kamenica, tako da će se u narednih nekoliko dana od 07 do 19 sati saobraćaj obustavljati i preusmjeravati na obilaznicu Bihać-Vrkašić-Kamenica.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Kiseljak-Busovača, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Izačić, Bosanska Gradiška i Gradina pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su za sada do 30 minuta.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO