Četvrtak, 30 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Na pojedinim dionicama vidljivost smanjena zbog magle

BIHAMK: Na pojedinim dionicama vidljivost smanjena zbog magle

Prema informacijama iz BIHAMK-a, u jutarnjim satima vidljivost je smanjena zbog magle na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Bez obzira na vremenske uvjete molimo vozače da budu maksimalno oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja, kada iza sebe primjete dužu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Zbog održavanja Međunarodne utrke na brdskim stazama, danas i sutra (19. i 20.08.) od 08 do 20 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu M-4.2 Srbljani-Ostrožac. Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcima.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Od danas počinje polaganje završnog sloja asfalta na dionici magistralnog puta Bihać-Kamenica, zbog čega će se u vremenu od 07 do 19 sati saobraćaj u narednih nekoliko dana obustavljati i preusmjeravati na obilaznicu Bihać-Vrkašić-Kamenica.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Ripač-Dubovsko, Bihać-Kamenica, Vitez-Nević Polje, Semizovac-Olovo i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Danas će se, u vremenu od 08 do 18 sati, izvoditi radovi na izgradnji pristupne ceste za radnu zonu Azapovići, na regionalnom putu Han Ploča-Lepenica. Za vrijeme radova saobraćaj se povremeno preusmjerava samo u jednu traku.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO