Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška duge kolone vozila...

BIHAMK: Na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška duge kolone vozila na izlazu iz Bosne

Početak ove radne sedmice mnogi će iskoristiti za polazak na godišnji odmor, pa molimo vozače da budu maksimalno oprezni i da drže odstojanje između vozila. Za danas su najavljene visoke dnevne temperature, pa tokom dužih putovanja pravite češće pauze.

Za vas koji tek planirate putovati, savjet da prije polaska provjerite ispravnost vašeg vozila i da li posjedujete svu potrebnu dokumentaciju za vas i vaše vozilo. Na vrijeme se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 06 do 15 sati, saobraćaj se obustavlja i preusmjerava kroz naselje Lužani. Od 15 sati do 6 sati ujutro saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška duge su kolone vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja od 10 do 30 minuita.

Napominjemo da od danas preko graničnog prelaza Hadžin Potok-Bogovolja, više nije dozvoljen međunarodni promet putnika, već samo pogranični promet. Istovremeno, od danas, za međunarodni promet putnika, otvoraju se pogranični granični prelazi: Duži-Imotica, Čitluk-Jovića Most, Drinovci-Sebišna i Drinovačko Brdo-Slivno.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO