Nedjelja, 1 Oktobra, 2023
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša duge kolone vozila

BIHAMK: Na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša duge kolone vozila

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Ukoliko putujete na duže relacije pravite češće pauze.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog izvođenja bojevog gađanja danas i sutra (22. i 23. 08.) od 09 do 18 sati doći će do obustave saobraćaja na putu Banja Luka-Čađavica, na dionici Kola-Stričići (poligon Manjača).

Počeli su radovi na sanaciji potpornog zida i trupa ceste na magistralnom putu Bugojno-Kupres (dionici Bugojno-tunel Kupreška vrata). Na mjestu radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Kiseljak-Busovača, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima Izačić i Velika Kladuša duga je kolona putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja od 10 do 30 minuta.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO