Nedjelja, 26 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Na dionicama u višim planinskim predjelima magla i niska oblačnost

BIHAMK: Na dionicama u višim planinskim predjelima magla i niska oblačnost

Slabija frekvencija vozila i povremena kiša u centralnim i istočnim krajevima zemlje, karakteriše jutros saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini. Na dionicama u višim planinskim predjelima u jutarnjim satima ima magle i niske oblačnosti, pa je vidljivost mjestimično smanjena. Molimo sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Ako putujete na duže relacije pravite češće pauze.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 06 do 15:00 sati, saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na alternativne pravce. Od 15 sati do 6 sati ujutro na mjestu radova saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Izačić i Velika Kladuša duga je kolona putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta. Tokom dana očekujemo pojačan intezitet saobraćaja na većini graničnih prelaza. Granični prelaz Krstac (putni pravac Gacko-Nikšić) je otvoren za međunarodni saobraćaj.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO