Utorak, 28 Maja, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena vidljivost zbog...

BIHAMK: Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove smanjena vidljivost zbog magle

U jutarnjim satima na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove upozoravamo na smanjenu vidljivost, zbog magle. U tim područjima kolovoz je mokar i mjestimično klizav. Frekvencija saobraćaja jutros je slabijeg inteziteta, ali u poslijepodnevnim i večernjim satima očekujemo pojačanu frekvenciju vozila, posebno na prilazima gradskim zonama. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica izvode se radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakim danom, od 07:30 do 16 sati, saobraćaj regulisan semaforima, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Sanacioni radovi izvode se i na dvije lokacije magistralnog puta M-4. Radovi u Sižju (Lukavac-Gračanica) izvode se svakim danom u vremenu od 08 do 16 sati, uz regulisanje saobraćaja semaforima. A na dionici Tuzla-Kalesija, radovi su u mjestu Miljanovci, pa se svakim danom (osim nedjelje) od 08 do 17 sati saobraća usporeno-jednom trakom.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnom putu Doboj-Rudanka-Johovac.

Zbog neophodnih radova, obustavljen je saobraćaj na mostu na ilidži (M-5 Stup-Blažuj), pa se saobraćaj preusmjerava kroz naselje Lužani.

Danas od 07 do 19 sati, zbog radova na pružnom prelazu „Malešići“, doći će do obustave saobraćaja na regionanom putu Semizovac-Ilijaš.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz kraća zadržavanja.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO