BIHAMK: Mokar kolovoz

Prema informacijama iz BIHAMK-a, pretežno mokar ili vlažan kolovoz, kao i povećana opasnost od odrona karakterišu ovoga jutra saobraćajnu situaciju u Bosni i Hercegovini. Na pojedinim dionicama u višim predjelima vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti (Mlinište). Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog radova na redovnom održavanju tunela Gaj i Igman, za saobraćaj je zatvorena dionica autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica. Na mjestu radova saobraća se dvosmjerno, suprotnom stranom autoputa.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Zbog aktuelnih radova obustavljen je saobraćaj na visećem mostu u Ostrošcu (R-437 Ostrožac-Fojnica).

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila. Duge su kolone teretnih vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima na sjeveru.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *