Srijeda, 29 Maja, 2024
spot_img

BIHAMK: Mokar kolovoz

Prema informacijama iz BIHAMK-a, na putevima u Bosni i Hercegovini ovoga jutra saobraća se po pretežno mokrom ili vlažnom kolovozu. Pažnju skrećemo na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vidljivost je zbog magle smanjena na putnim pravcima Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje. Vozače upozoravamo i na povremene jake udare vjetra.

Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Živinice-Stupari, Bihać-Bosanski Petrovac, Jajce-Crna Rijeka i Doboj-Maglaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO