Ponedjeljak, 17 Juna, 2024
spot_img

BIHAMK: Mokar kolovoz

Prema informacijama iz BIHAMK-a, zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na putu Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar. Upozoravamo i na povremeno jak vjetar i savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Usljed porasta temperature učestali su odroni, a izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Simin Han-Kalesija, Turbe-Karanovac i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su i radovi na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići, a na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog izvođenja radova na sanaciji magistralnog puta Bosanska Gradiška-Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice-Nova Topola izmijenjen je režim u saobraćanju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO