Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Mjestimično smanjena vidljivost zbog magle

BIHAMK: Mjestimično smanjena vidljivost zbog magle

Prema informacijama iz BIHAMK-a, na putevima u BiH saobraća se uz slabiji promet vozila, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Vozače upozoravamo na mjestimično smanjenu vidljivost zbog magle. Izdvajamo šire područje: Velike Kladuše, Tuzle, Doboja i Gračanice, kao i puteve u višim predjelima, kotlinama i uz riječne tokove. Na putevima u tim područjima kolovoz je vlažan, pa savjetujemo oprezniju vožnju, uz obavezno držanje propisanog odstojanja između vozila.

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova danas se obustavlja saobraćaj u terminima od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 09 do 12 :15 sati i od 13 :15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO