Ponedjeljak, 22 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Magla smanjuje vidljivost, učestali odroni kamenja

BIHAMK: Magla smanjuje vidljivost, učestali odroni kamenja

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila.

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima: Ripač-Vrtoče, Bosanski Petrovac-Drvar (na Oštrelju), Gradačac-Ormanica, Šićki Brod-Olovo, Banovići-Ribnica-Zavidovići, Glamoč-Mlinište, kao i na putevima na području: Viteza, Kiseljaka i Foče.

Zbog učestalih odrona kamenja na kolovoz izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i prevoj Rostovo (Novi Travnik-Bugojno).

Apelujemo na vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju sve saobraćajne propise.

Sanacioni radovi aktuelni su na putnim pravcima Čevljanovići-Nišići i Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestima izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Povodom pravoslavnog Božića, večeras do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na putevima u Bosni i Hercegovini.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno