Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

BIHAMK: Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla i dalje smanjuje vidljivost, pa se vozači mole da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Skreće se pažnja i na sitne odrone kamenja na kolovoz.

Iz BIHAMK-a navode kako se u dane vikenda i praznika, očekuje pojačan promet vozila, kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prijelazima.

Na magistralnom putu Špionica- Srebrenik dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđen pješak, na mjestu nezgode saobraća se jednom trakom naizmjenično.

Za saobraćaj je zatvorena novoizgrađena dionica autoputa Tarčin-Ivan, a saobraćaj preusmjeren na magistralni put M-17 Tarčin-Bradina.

Povremene polusatne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena aktuelne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje. Zbog deminiranja terena danas od 08 do 16 sati aktuelne su povremene polusatne obustave na magistralnom putu Konjic-Jablanica, kod mjesta Orahovica (Konjic).

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i praznika dolazi do obustave saobraćaja u terminima od 09 do 12 :15 sati i od 13 :15 do 15 sati.

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 08 do 17 sati obustavlja se saobraćaj na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, saobraćaj je obustavljen na raskrsnici magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu M-17 na semaforiziranom raskršću u Konjicu, danas (28.10.) će se izvoditi radovi na redovnom održavanju svjetlosne signalizacije, zbog čega je moguće sporije saobraćanje.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz BIHAMK-a napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno u periodu od 01.novembra do 01.aprila.

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO