Nedjelja, 25 Februara, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

BIHAMK: Magla smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove

Magla ovoga jutra smanjuje vidljivost u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo dionicu autoputa A-1 Sarajevo-Zenica, kao i magistralne puteve: Zenica-Doboj, Doboj-Tuzla-Kalesija, Kiseljak-Kaonik i Vitez-Travnik-Bugojno.

Kolovoz je mjestimično vlažan, a pažnju skrećemo na učestale odrone zemlje ili kamenja. Na svim dionicama savjetujemo opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na izgradnji trake za spora vozila na dionici magistralnog puta M-18 Čevljanovići-Nišići (u dužini od 300 m) saobraća se naizmjenično-jednom trakom (regulacija semaforima).

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Živinice-Stupari.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Zbog novogodišnjih praznika do 04.01. 2023.godine do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine (na teritoriji RS-a do 03.01. do 24 sata).

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO