BIHAMK: Magla smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove

Prema informacijama iz BIHAMK-a, frekvencija vozila umjerenog je intenziteta, izuzev dionica u gradskim centrima gdje je u jutarnjim satima promet vozila pojačan. Magla mjestimično smanjuje vidljivost na dionicama koje prolaze kroz kotline i uz riječne tokove.

Izdvajamo dionice uz rijeke Bosnu, Vrbas i Spreču, kao i na putevima Ključ-Bosanski Petrovac- Bihać, Visoko-Zenica-Maglaj, Prozor-Jablanica-Konjic i Bugojno-Rostovo-Novi Travnik. Vozačima skrećemo pažnju na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja i molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Jajce-Crna Rijeka i Doboj-Maglaj. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *