BIHAMK: Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama, povećana opasnost od odrona

U većem dijelu Bosne jutros pada kiša, dok je u Hercegovini oblačno i za sada suho. Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Skrećemo pažnju i na povećanu opasnost od odrona kamenja na kolovoz. Savjetujemo maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu trenutnom stanju i uslovima na putevima.

Zbog izlijevanja bujičnih potoka, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu Milići-Zeleni Jadar (u mjestu Derventa).

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz obavezna kraća čekanja.


Comments

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *