Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Kolovoz pretežno mokar, u višim predjelima moguća poledica

BIHAMK: Kolovoz pretežno mokar, u višim predjelima moguća poledica

Zaostale vode na kolovozu ovoga jutra mjestimično ima na dionicama u sjeverozapadnim krajevima, zbog čega se saobraća sporije. Posebno izdvajamo putne pravce Bosanska Otoka-Bužim-Velika Kladuša i Bihać-Bosanska Krupa, kao i puteve na području Bosanske Gradiške, Prijedora i Bosanske Dubice.

Zbog zapriječenog drveta privremeno je obustavljen saobraćaj za teretna vozila na magistralnom putu Bosanski Novi – Prijedor u Bosanskom Novom. U toku dana se očekuje završetak radova na normalizaciji saobraćaja.

Ugaženog snijega na kolovozu ima na putnim pravcima: Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar i Glamoč-Mlinište.

Na ostalim putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Na dionicama u višim predjelima skrećemo pažnju na moguću poledicu. Vozače upozoravamo i na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Na svim dionicama savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Živinice-Stupari, Bihać-Bosanski Petrovac, Jajce-Crna Rijeka i Doboj-Maglaj.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO