Subota, 15 Juna, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Frekvencija vozila jutros slabijeg intenziteta, tokom dana očekuje se pojačan saobraćaj

BIHAMK: Frekvencija vozila jutros slabijeg intenziteta, tokom dana očekuje se pojačan saobraćaj

Gusta magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Na pojedinim dionicama vidljivost je smanjena na svega 20-ak metara. Izdvajamo puteve na području: Travnika, Donjeg Vakufa, Prijedora, Jajca, Kiseljaka, Viteza, Livna, Kupresa, Tomislavgrada, Glamoča, Bosanskog Grahova, Orašja, Odžaka, Mostara, Čapljine, Kladnja, Kalesije, Banovića, cijelom dionicom autoputa A-1 Zenica- Bradina, na putnom pravcu Konjic-Jablanica-Prozor, kao i na širem području Sarajeva. U većem dijelu zemlje vozi se po suhom ili mjestimično vlažnom kolovozu.

Frekvencija vozila jutros je slabijeg inteziteta, ali tokom dana očekujemo pojačan intezitet saobraćaja, naročito u većim gradskim cebtrima gdje su planirani javni dočeci Nove godine.

MOLIMO VOZAČE DA DANAS, A POSEBNO VEČERAS U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI, NE VOZE AUTOMOBIL UKOLIKO SU KONZUMIRALI ALKOHOL. MISLITE NA VAŠ ŽIVOT I ŽIVOTE OSTALIH UČESNIKA U SAOBRAĆAJU. UKOLIKO VOZITE, BUDITE MAKSIMALNO OPREZNI I OBAVEZNO DRŽITE ODSTOJANJE IZMEĐU VOZILA.

Zbog učestalih odrona kamenja na kolovoz izdvajamo puteve: Turbe-Karanovac, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog aktuelnih radova izdvajamo magistralni put Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Čaklovići na magistralnom putu Tuzla-Kalesija izvode se u noćnim satima (23-05 sati) a za to vrijeme vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom. U danima praznika i vikenda neće biti radova.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sadaprotiče uz kraća zadržavanja.

Zbog nastupajućeg praznika Nove godine danas od 12 sati do 03.01. 2023.godine do 24 sata zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Bosne i Hercegovine (na teritoriji RS-a do 02.01. do 24 sata).

VEZANE VIJESTI
Reklamespot_img

POPULARNO