Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na GP Izačić, Velika...

BIHAMK: Duge kolone vozila na izlazu iz BiH na GP Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška 

Početak nove radne sedmice svakako će značiti i pojačanu frekvenciju saobraćaja, posebno u gradskim zonama. Na svim putnim pravcima vozače molimo da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da ne zaborave vezati sigurnosni pojas. I ostale učesnike u saobraćaju (motocikliste, bicikliste, korisnike električnih romobila i pješake) molimo da budu oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16;30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h. Za danas je najavljen početak sanacionih radova na ovoj lokaciji.

Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Gradina i Bosanska Gradiška duge su kolone putničkih vozila koje čekaju na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO