Srijeda, 24 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaServisne informacijeStanje na putevimaBIHAMK: Duga zadržavaja na graničnim prelazima

BIHAMK: Duga zadržavaja na graničnim prelazima

Prema informacijama iz BIHAMK-a,  duga su zadržavanja prilikom prelaska granice na graničnim prelazima: Deleuša, Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Bosanski Brod i Bosanska Gradiška. Na  ostalim graničnim prelazima, pojačan je intenzitet saobraćaja, ali zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Napominjemo da je stanje na granicama promjenljivog inteziteta.

Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Ripač-Dubovsko, Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno