Utorak, 30 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaUsvojena Odluka o dodjeli na upravljanje i korištenje prostora Mjesnoj zajednici Jajići

Usvojena Odluka o dodjeli na upravljanje i korištenje prostora Mjesnoj zajednici Jajići

Općinsko vijeće Kalesija je na današnjoj sjednici usvojilo Odluku o dodjeli na upravljanje i korištenje prostora MZ Jajići.

Mjesnoj zajednici Jajići daje se na upravljanje i korištenje prostor (potkrovlje) u objektu izgrađenom na nekretnini označenoj kao k.č.br.1351/3 zv.”Ječmište” u naravi oranica/njiva 5.klase, površine 1530 m2  i prilazni put površine 90 m2 upisane u posjedovni list br. 169 KO Kalesija na kojoj je kao posjednik upisana Općina Kalesija sa dijelom od 1/1.

Prostor se daje na upravljanje i korištenje Mjesnoj zajednici Jajići bez naknade, a radi obavljanja poslova iz nadležnosti Mjesne zajednice Jajići, na period od 10 godina.

U slučaju potrebe za korištenje nekretnine iz čl.1 ove Odluke od strane Općine Kalesija istu će Općina Kalesija koristiti bez naknade uz uslov da se ne ometa normalno funkcionisanje rada Mjesne zajednice Jajići.

Mjesna zajednica Jajići može, kao korisnik prostora iz čl.1.ove Odluke, zaključiti ugovor o zakupu za dio prostora sa d.d BH Telekom Sarajevo radi postavljanja i održavanja automatske centrale  d.d BH Telekom Sarajevo.

Općinski načelnik će u ime Općine Kalesija, zaključiti ugovor o korištenju sa Mjesnom zajednicom Jajići  u kojem će biti utvrđena međusobna prava i obaveze u vezi  korištenja prostora iz čl.1.ove Odluke.

Sa dnevnog reda današnje sjednice je povučena Odluka o imenovanju Komisije za utvrđivanje vrijednosti nepokretnosti i prava u prometu.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO