Utorak, 30 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOdržana 15.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Održana 15.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Općinsko vijeće Kalesija je na 15.redovnoj sjednici usvojilo Nacrt budžeta općine Kalesija za 2023.godinu. Predloženi Nacrt budžet iznosi 14,3 miliona maraka. Nacrt budžeta će biti upućen u javnu raspravu, na kojoj će građani imati mogućnost da iznesu primjedbe i sugestije na predloženi Nacrt. Nakon obavljene javne rasprave, budžet će, u formi Prijedloga, biti ponuđen vijećnicima na usvajanje, najvjerovatnije na decembarskoj sjednici.

Usvojeni su izvještaji o izvršenju budžeta i troškovima tekuće budžetske rezerve za prvih šest mjeseci ove godine.

Vijećnici su usvojili i Odluke o imenovanju kandidata u upravljačke strukture kalesijskih javnih preduzeća i ustanova. U Nadzorni odbor KP “Komunalac” d.d. Kalesija na  mjesto predsjednika, imenovana je Dženana Hodžić. U Nadzorni odbor Javnog preduzeća “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija, na mjesto prijedloga člana imenovana je Esada Bukvar.  Za člana Upravnog odbora Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja Kalesija- predstavnik Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona imenovan je Miralem (Osman) Huremović.

Također, usvojena je Odluka o privremenom ustupanju na korištenje teretnog motornog vozila Komunalnom preduzeću “Komunalac” d.d. Kalesija i  Program zimskog održavanja lokalnih nekategorisanih puteva na području općine Kalesija u sezoni 2022/2023. godine.

Razmatrana je Informacija o završenoj školskoj 2021/2022. godini sa pregledom uspjeha učenika i upisu učenika u prvi razred osnovnih i  srednje škole na području općine Kalesija, Informacija o stanju kulture, fizičke kulture i informisanja i Informacija o stanju vodovodne i kanalizacione infrastrukture na području općine Kalesija.

Usvojena je inicijativa Edina Majdančića da se pojača inspekcijska kontrola komunalnih inspektora na području općine Kalesija.

Ni na ovoj sjednici vijeća nije usvojen prijedlog Kluba NIP-a da se u dnevni red sjednice uvrsti Odluka o smanjenju vijećničkih paušala.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO