Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHTužna povorka s 14 tabuta sutra kreće iz Visokog, stat će i...

Tužna povorka s 14 tabuta sutra kreće iz Visokog, stat će i pred Vijećnicom u Sarajevu

Vječni smiraj u Memorijalnom centru u Potočarima ove godine 11. jula će pronaći 14 žrtava genocida, a ispraćaj tabuta bit će upriličen sutra iz kompleksa Gradskog groblja u Visokom.

Sve pripreme za ukop 14 ubijenih žrtava u srebreničkom genocidu privode se kraju, a Kenan Karavdić, pomoćnik direktora JKP Gradska groblja Visoko, je kazao da će danas početi iskopi mezarja u Potočarima gdje će biti spušteni posmrtni ostaci koji su identifikovani i dobili odobrenje porodica za ukop.

Ove, 29. godišnjice genocida u Srebrenici, bit će ukopano 14 žrtava i to: Midhat Bašić, Mehmed Krdžić, Ahmet Jašaravić, Sakib Harbaš, Nevres Salihović, Ibrahim Salkić, Mušan Šiljković, Latif Mandžić, Sabrija Omić, Hajrudin Mustafić, braća Hasib i Ćamil Efendić te najmlađa žrtva koja je ubijena sa 17 godina starosti Beriz Mujić. Najstarija žrtva koja će biti ukopana u Potočarima ove godine je Hamed Salić koji je rođen 1927. godine.

Kenan Karavdić je još kazao da će tužna kolona iz Visokog krenuti sutra u 10 sati te da će se kretati standardnom rutom do Potočara.

Međutim, ove godine će se kratko zaustaviti i ispred vijećnice u Sarajevu.

Radio Feral/Klix.ba

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

Popularno