Srijeda, 17 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonZbog jutrošnjeg događaja u Lukavcu, Ministarstvo okončalo nastavnu 2022/23. godinu

Zbog jutrošnjeg događaja u Lukavcu, Ministarstvo okončalo nastavnu 2022/23. godinu

Skupština i Vlada Tuzlanskog kantona i Grad Lukavac su duboko pogođeni jutrošnjim slučajem koji se desio u prostorijama Osnovne škole „Lukavac Grad“ u Lukavcu, a kojom prilikom je bivši učenik Škole upotrebom vatrenog oružja nanio povrede uposleniku Škole.

Dijete koje je počinilo ovo djelo je od drugog polugodišta ove školske godine učenik OŠ Lukavac Mjesto, u koju je prebačen kao rezultat disciplinske mjere u skladu sa Pravilnikom o povredama discipline i postupku o utvrđivanju disciplinske odgovornosti učenika.

S obzirom na ovaj nemili događaj Ministarstvo obrazovanja i nauke je odlučilo da danas, 14. juna, okonča nastavnu 2022/23. godinu.

Do nove, 2023/24. školske godine Vlada Tuzlanskog kantona će u saradnji sa Skupštinom Kantona i drugim relevantnim institucijama nastaviti da radi na uspostavi sigurnijeg okruženja u školskim ustanovama u Tuzlanskom kantonu.

S obzirom da je uviđaj u toku, te da ga provodi Kantonalno tužilaštvo, u ovom momentu ne možemo davati više informacija o detaljima događajima i budućem postupanju.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno