Četvrtak, 18 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonU Tuzli proglašen Dan žalosti zbog ubistva Amele Čičkušić i njene dvoje...

U Tuzli proglašen Dan žalosti zbog ubistva Amele Čičkušić i njene dvoje djece

Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić donio je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području grada Tuzle, povodom tragičnog događaja i gubitka života naših sugrađana Amele Čičkušić i njene dvoje malodobne djece A.Č. (9) i A.Č.(2).

Dan 23. maj 2024. godine (četvrtak) proglašava se Danom žalosti na području grada Tuzle.

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave Tuzle, kao i na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova u gradu Tuzli. 

U skladu s danom žalosti, na javnim mjestima neće se održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera. Također, neće se emitovati muzika u ugostiteljskim i drugim javnim objektima.

– Svi mediji sa područja grada Tuzle obavezuju se da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti i da se suzdrže od emitovanja sadržaja koji bi mogli narušiti solidarnost i saosjećanje s porodicom i prijateljima naših tragično stradalih sugrađana.

Gradonačelnik Grada Tuzle, Zijad Lugavić izražava svoje najdublje saučešće porodici, prijateljima i svim građankama i građanima Tuzle koji su pogođeni tragičnim gubitkom života Amele Čičkušić i njene dvoje malodobne djece A.Č.(9) i A.Č.(2) – navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, Amelu i njeno dvoje djece svirepo je ubio njen muž Mujaga Čičkušić, nakon čega je izvršio samoubistvo.

avaz.ba

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno