Subota, 20 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiTuzlanski kantonPoznata imena nominiranih delegata za Dom naroda FBiH iz Tuzlanskog kantona

Poznata imena nominiranih delegata za Dom naroda FBiH iz Tuzlanskog kantona

Izabrani zastupnici Skupštine Tuzlanskog kantona, koje su političke partije, odnosno klubovi naroda, nominirali kao buduće delegate u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH, u utorak bi u sjedištu Centralne izborne komisije u Sarajevu trebali potpisati izjave o prihvatanju nominacije.

“Liste nominiranih delegata za Dom naroda FBiH sutra ćemo predati CIK-u, gdje bi, nakon što ih CIK odobri, nominirani zastupnici trebali potpisati izjavu o prihvatanju nominacije.

Nadam se da će svi koji se nalaze na listama sutra doći u Sarajevo i potpisati izjavu, kako bi smo ubrzo mogli zakazati sjednicu Skupštine Tuzlanskog kantona na kojoj bi klubovi naroda, tajnim glasanjem, trebali odlučiti o njihovom izboru”, kazao je za Politicki.ba Žarko Vujović predsjednik Skupštine TK. 

Ono što je do sada poznato u Kluba Bošnjaka Doma naroda FBiH iz Tuzlanskog kantona nominirani su Muamer Zukić  i Damir Šišić iz SDA, Senad Alić kao nezavisni zastupnik, te Dževad Hadžić iz SDP-a.

Slađan Ilić iz SDP-a i Žarko Vujović iz DF-a nominirani  su za Klub Srba Doma naroda FBiH. 

Boris Krešić i Ivana Mijatović iz DF, Vedrana Petrović iz SDP-a i Silva Banović iz NiP-a nominirani su za Klub Hrvata u Domu naroda FBiH, piše Politički.ba

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO