Četvrtak, 18 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiBiHSIPA poslala upozorenje građanima zbog lažnih e-mailova

SIPA poslala upozorenje građanima zbog lažnih e-mailova

Državna agencije za istrage i zaštitu (SIPA) poslala je upozorenje građanima da na e-mail adrese fizičkih i pravnih lica stižu lažni e-mailovi u kojima se zloupotrebljavaju pojedine osobe.

“Državna agencije za istrage i zaštitu obavještava građane da je u posljednjem periodu evidentirano da na imejl adrese fizičkih i pravnih lica pristižu poruke u kojima je navedeno da postoji informacija da se određena lica bave nezakonitim aktivnostima vezenim za pornografiju i zlostavljanje.

U navedenim imejl porukama izvršioci često zloupotrebljavaju imena pripadnika Državne agencije za istrage i zaštitu, te je u posljednje vrijeme uočeno da zloupotrebljavaju i ime zamjenika direktora Zorana Galića.

Upozoravamo građane da su navodi iz predmetnih imejl poruka lažni, te da su nazivi institucija i imena zloupotrebljeni.Imejl poruke su upućene sa više imejl adresa, koje pripadaju nacionalnoj domeni Republike Njemačke.

Savjetujemo građane da ukoliko dobiju takve imejl poruke, iste ne otvaraju i ne odgovaraju na njih, te da ukoliko su na bio koji način oštećeni da to prijave nadležnom policijskom tijelu” – saopćeno je iz SIPA-e.

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno