Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiPrve hadžije u utorak navečer stigle u Bosnu i Hercegovinu

Prve hadžije u utorak navečer stigle u Bosnu i Hercegovinu

Prva grupa hadžija i hadžinica iz Bosne i Hercegovine avionom iz Medine sinoć je stigla na Međunarodni aerodrom Sarajevo, nakon obavljanja islamske dužnosti hadža u Mekki, javlja Anadolija.

U pitanju je prva grupa koja je u Medinu doputovala 20. juna, a po povratku u Sarajevo su ih dočekali članovi porodica i prijatelji.

Prethodno je glavni vodič Ureda za hadž i umru Islamske zajednice u BiH Izet-ef. Čamdžić za agenciju MINA podsjetio na plan da sve hadžije nakon hadžskih obreda u Mekki po pet dana borave i u Medini, gradu Božijeg Poslanika.

On je najavio da će posljednja grupa iz Mekke u Medinu doći u srijedu, 26. juna, i prema BiH krenuti 1. jula, čime će biti ispunjen predviđeni plan.

“Tako ćemo okončati ovogodišnji hadž. Mogu reći da su sve hadžije dobro i zdravo u granicama očekivanim za ovo mjesto i obavljene hadžske obrede. Uzvišenom Bogu zahvaljujemo na svemu što smo postigli i nadamo se da ćemo sve naše hadžije u domovinu vratiti žive i zdrave”, kazao je Čamdžić.

Od danas, 26. juna, pa do 1. jula, planirano je da hadžije u Sarajevo dolaze sa po dva aviona dnevno, s polijetanjem iz Medine u jutarnjem terminu od 7.05 sati i večernjem od 20:10 sati.

Radio Feral/N1

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

Popularno