Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiMI-BOSPO i EBRD organizuju besplatne treninge za mlade poduzetnike

MI-BOSPO i EBRD organizuju besplatne treninge za mlade poduzetnike

MI-BOSPO, u okviru programa za mlade u biznisu, u saradnji sa EBRD i IPC/CCX Consultants timom, organizuje besplatne treninge iz oblasti finansijskog menadžmenta. Treninge će voditi Ljubomir Jovanović, priznati stručnjak u ovoj oblasti.

Važno je istaći da su treninzi namijenjeni mladim poduzetnicima, do 35 godina, koji imaju registrovane biznise ili su u procesu registracije biznisa. Ovaj program je dodatna pogodnost za MI-BOSPO klijente, korisnike OKredita, kao i za sve zainteresovane mlade poduzetnike. Cilj je pružiti osnovna znanja i vještine iz oblasti finansijskog menadžmenta, te ih upoznati sa praktičnim finansijskim alatima i tehnikama primjenjivim u svakodnevnom poslovanju.

Pored toga, ovi treninzi predstavljaju izuzetnu priliku za umrežavanje i razmjenu znanja među mladim poduzetnicima, omogućujući im da uče iz međusobnih iskustava i najboljih praksi u finansijskom upravljanju.

Danas se u Tuzli, u hotelu Salis, održava prvi trening, dok će se drugi održati sutra u Sarajevu, u hotelu Ibis Styles, sa početkom u 09:30 sati.

„MI-BOSPO prepoznaje ključnu ulogu mladih poduzetnika u razvoju i jačanju ekonomije naše države. Našom povoljnom kreditnom ponudom nastojimo im pružiti adekvatnu podršku i finansijsku i nefinansijsku kako bi uspješno razvijali svoje biznise, te na taj način ostali u Bosni i Hercegovini i gradili svoj uspjeh. Mladi poduzetnici su pokretačka snaga inovacija, stvaranja novih radnih mjesta i održivog ekonomskog rasta. Njihova energija i kreativnost donose svježe ideje i tehnološki napredak, što je od vitalnog značaja za konkurentnost i prosperitet našeg društva.“ – izjavio je Safet Husić, direktor MKF MI-BOSPO.

 „U okviru EBRD YiB Programa na Zapadnom Balkanu, naš tim nastavlja raditi s MI-BOSPO na organizaciji ključnih edukativnih sesija za mlade poduzetnike. Ovog puta, naš cilj je osposobiti sljedeću generaciju poslovnih lidera s ključnim vještinama finansijskog menadžmenta. Ove sesije također pružaju mladim poduzetnicima vrijedne prilike da podijele najbolje prakse i prošire svoje mreže.” – saopštili su ispred IPC/CCX Consultants tima.

Zahvaljujući stručnosti i predanosti EBRD-a i IPC/CCX Consultants tima, zajedno doprinosimo jačanju lokalne ekonomije i pružanju podrške mladim talentima u svijetu biznisa. Nastavićemo i dalje stvarati prilike koje će biti značajne, ne samo za MI-BOSPO klijente, nego i za društvo u cjelini, a naročito za mlade poduzetnike.

MI-BOSPO, inspirisan Vašim uspjehom!

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

Popularno