Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaZavršena 21.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Završena 21.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Općinsko vijeće Kalesija je na 21.redovnoj sjednici usvojilo Odluku o rebalansu budžeta za 2023.godinu. Ovom Odlukom Budžet se sa 13,8 miliona maraka povećava na 14,8 miliona maraka.

Jasmina Avdić, diplomirana pravnica iz Kikača je imenovana za Općinskog pravobranioca na mandatni period od četiri godine.

Jednoglasno je usvojena Odluka o dodjeli općinskih priznanja. “Medalja sa zlatnim grbom” će biti uručena Zuhdiji Kariću, dok će “Plaketu sa zlatnim grbom općine Kalesija” dobiti preduzeće “Rile promet” Memići.  Uručivanje općinskih priznanja će se izvršiti 23. maja 2023. godine prilikom svečanog obilježavanja Dana općine Kalesija.

Mjesne zajednice Kalesija Centar, Kikači i Rainci Gornji su Odlukoma općinskog vijeća dobile nazive novih ulica, koje će se zvati po poginulim pripadnicima Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Prihvaćena je Odluka o izmjeni i dopuni Programa izgradnje i rekonstrukcije lokalnih i nekategorisanih puteva na području općine Kalesija u periodu 2023.-2024.godina i Lokalni akcioni plan za Rome na području općine Kalesija.

Također, vijećnici su podržali i Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o javnim parkiralištima na području općine Kalesija i Odluku o davanju saglasnosti na Pravilnik o vrstama vlastitih javnih prihoda Općine Kalesija.

Nije usvojena Informacija o radu Javnog preduzeća “Regionalna deponija” doo Zvornik za 2022. godinu.

Usvojena je inicijativa vijećnika Armina Karića da Općinsko vijeće Kalesija na prvoj narednoj sjednici donese Izmjene i dopune Pravilnika o kriterijima za stipendiranje studenata I ciklusa studija i učenika generacije osnovnih i srednjih škola sa područja općine Kalesija, na način da se iznos stipendije  sa dosadašnjih 1.000 poveća na 1.500 KM.

Mujo Mešanović (SDA) je ovoj sjednici preuzeo mandat vijećnika u Općinskom vijeću Kalesija. Mešanović je u Općinskom vijeću Kalesija naslijedio Fadila Alića, koji je imenovan za ministra za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi TK.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO