Petak, 19 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaZa čišćenje i uređenje potoka Huk u Miljanovcima 105.900 KM

Za čišćenje i uređenje potoka Huk u Miljanovcima 105.900 KM

Sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović u ime općinskog načelnika sa ministricom prostornog uređenja i zaštite okolice Anelom Ajšić potpisao je ugovor vrijedan 105.900 KM.

Riječ je o projektu „Čišćenje korita potoka Huk u MZ Miljanovci“.

Sredstva su obezbjeđena iz namjenskih sredstava od ekoloških naknada, a u skladu sa Odlukom o dodjeljivanju sredstava Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona.

Godinama ovaj potok nam pravi probleme, kako na usijevima tako i na magistralnoj cesti gdje je u nekoliko navrata dolazilo i do prekida saobraćaja. Mi u Budžetu imamo pozicionirana sredstva za uređenje ovog potoka i uz ova sredstva iz Ministarstva nadam se da ćemo uspjeti da ovo rješimo prije zime, odnosno prije obilnijih padavina, kazao je sekretar Organa uprave Mujo Tosunbegović.

Tosunbegović je istakao da za uređenje ovog potoka, već postoji projektna dokumentacija i da će Općina odmah sutra krenuti sa ostalom dokumentacijom kako bi se što prije krenulo sa radovima, a pozvao je i mještane koji žive u blizini ovog potoka ili koji imaju svoja imanja da budu susretljivi prema izvođačima radova kako bi se što prije završilo sve. 

(Press općine Kalesija)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO