Utorak, 23 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaUsvojena Odluka o kriterijima i načinu dodjele finansijske pomoći licima na ime...

Usvojena Odluka o kriterijima i načinu dodjele finansijske pomoći licima na ime uginuća stoke

Usvojena je Odluka o kriterijima i načinu dodjele finansijske pomoći licima na ime uginuća stoke

Ovom Odlukom utvrđuju se kriteriji i način dodjele finansijske pomoći, za koju su planirana novčana sredstva na Ekonomskom kodu 614414 – Podrška razvoju poljoprivrede, licima na ime uginuća stoke i to:

  1. Uginuće krave ili bika u iznosu od…………….  238,00 KM/grlu
  2. Uginuće konja/kobile u  iznosu od…………….. 238,00 KM/grlu
  3. Uginuće junadi u iznosu od ………………………….. 154,00 KM/grlu
  4. Uginuće teleta u iznosu od……………………………. 126,00 KM/grlu
  5. Uginuće ovce/ovna, koze/jarca u iznosu od……   21,00 KM/grlu

Sredstva iz člana 1. ove Odluke isplaćivati će se na tekuće račune podnosilaca zahtjeva, koji uz zahtjev prilože ovjerenu kopiju slijedeće dokumentacije: dokaz o vlasništvu, uvjerenje nadležne veterinarske službe o uginuću stoke, uvjerenje o neškodljivom ukopu leša na stočnom groblju u Kalesiji Gornjoj, izdato od strane JP “Veterinarska stanica” Kalesija i Zapisnik Sanitarnog inspektora o nadzoru neškodljivog uklanjanja leša životinje.

Na ime naknade za izvršene usluge ukupa uginule životinje na Stočnom groblju isplatiti će se JP “Veterinarska stanica” Kalesija, i to za pozicije br 1. 2. i 3. u iznosu od 60,00 KM po jednom grlu i za pozicije br. 4. i 5. u iznosu od 20,00 KM po jednom grlu.

Isplata će se vršiti mjesečno na osnovu ispostavljene fakture od strane JP “Veterinarska stanica” Kalesija i spiska vlasnika uginule životinje.

Za realizaciju ove Odluke zadužuje se Služba za privredu i budžet.

Sulmin Herić, pomoćnik načelnika za budžet, je u ime predlagača uputio amandman na predloženu Odluku, koji je postao sastavni dio Odluke.

   

POVEZANI ČLANCI
spot_img

Popularno