Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaUsvojen dnevni red 15.redovne sjednice Općinskog vijeća Kalesija

Usvojen dnevni red 15.redovne sjednice Općinskog vijeća Kalesija

Prilikom razmatranja predloženog dnevnog reda vijećnici su usvojili prijedloge dopune od strane općinskog načelnika: Nacrt budžeta općine Kalesija za 2023.godinu i Odluka o izmjeni Odluke o pogodnostima za investiranje na području općine Kalesija za građenje poslovnih i proizvodnih objekata 

Nije usvojen prijedlog Kluba vijećnika NIP-a da se u dnevni red uvrsti Odluka o smanjenju vijećničkih paušala. Za prijedlog je glasalo 6 vijećnika, 15 vijećnika bilo je suzdržano, dok je 1 vijećnik bio protiv ovog prijedloga Odluke.

Mujo Tosunbegović (sekretar Organa uprave općine Kalesija) je u ime ovlaštenog predlagača sa dnevnog reda povukao Razmatranje i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Javne ustanove “Sportsko kulturno privredni centar” Kalesija.

Usvojeni dnevni red:

  1. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju prijedloga kandidata predsjednika Nadzornog odbora KP “Komunalac” d.d. Kalesija.
  2. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju prijedloga kandidata člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija.
  3. Razmatranje  i donošenje Odluke o imenovanju člana Upravnog odbora JZU Dom zdravlja Kalesija.
  4. Razmatranje i donošenje Odluke o privremenom ustupanju na korištenje teretnog motornog vozila Komunalnom preduzeću “Komunalac” d.d. Kalesija.
  5. Odluka o izmjeni Odluke o pogodnostima za investiranje na području općine Kalesija za građenje poslovnih i proizvodnih objekata
  6. Razmatranje i donošenje Programa zimskog održavanja lokalnih nekategorisanih puteva na području općine Kalesija u sezoni 2022/2023. godine.
  7. Nacrt budžeta općine Kalesija za 2023.godinu 
  8. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o izvršenju budžeta općine Kalesija za period 01.01.2022. – 30.06.2022.godine.
  9. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o troškovima tekuće budžetske rezerve općine Kalesija za period 01.01. – 30.06.2022. godine.
  10. Razmatranje i prihvatanje Informacije o završenoj školskoj 2021/2022. godini sa pregledom uspjeha učenika i upisu učenika u prvi razred osnovnih i  srednje škole na području općine Kalesija.
  11. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju kulture, fizičke kulture i informisanja na području općine Kalesija za 2021. godinu.
  12. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju vodovodne i kanalizacione infrastrukture na području općine Kalesija.
VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO