Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaUskoro novi nastavni predmet(i) na temu “Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije”?

Uskoro novi nastavni predmet(i) na temu “Energetska efikasnost i obnovljivi izvori energije”?

“Udruženja Centar za energiju, okolinu i resurse – CENER 21, Sarajevo – BiH”, koji u partnerstvu sa udruženjem Inženjeri zaštite životne sredine EEG, Novi Sad, Srbija implementira projekat „Opštine sa nula otpada“ u sklopu kojeg se realiziraju aktivnosti UVOĐENJA DODATNOG EDUKACIJSKOG SADRŽAJA U NASTAVNI PLAN I PROGRAM SREDNJOŠKOLSKIH USTANOVA U PILOT OPŠTINAMA.

U sklopu ovog projekta, dvodnevna Konferencija o uvođenju dodatnog edukacijskog sadržaja u nastavni plan i program srednjoškolskih ustanova u pilot opštinama u prekograničnom području BiH – Srbija je predviđena da se održi u februaru 2023. godine, kao edukacija o konceptu nula otpada i modelu cirkularne ekonomije, te načinu implementacije ovih koncepata u postojeći nastavni plan i program.

  • Za učešće u ovoj konferenciji poziv je dobila i MSŠ Kalesija, koja je prepoznata kao jedna od ključnih interesnih strana u sektoru obrazovanja na području TK.
    MSŠ Kalesija je prepoznala značaj ovog projekta te je predložila/imenovala profesora ADEM KARIĆ dipl.ing.maš za učesnika Konferencije.

— Svakako da se radi o zanimljivoj Konferenciji, na kojoj bi se mogao donijeti i zaključak i preporuke za uvođenjem dodatnog edukacijskog sadržaja u nastavne planove i programe srednjih ustanova na području Tuzlanskog kantona i cijele Bosne i Hercegovine.

ENERGETSKA EFIKASNOST I OBNOVLJIVI IZVORI ENERGIJE su sve aktuelnija tema, ali i potreba u savvžremenim svjetskim tokovima, a kako stvari stoje uskoro bi moglo postati i nastavni predmet(i) za učenike stručnih tehničkih škola.

(NKP.ba)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO