Četvrtak, 2 Februara, 2023
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za utorak, 6.decembar 2022.godine

Servisne informacije za utorak, 6.decembar 2022.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 8 krivičnih djela, od toga čak tri nasilja u porodici. Jedno lice je lišeno slobode po nalogu dežurnog tužioca. Dogodilo se pet saobraćajnih nezgoda. Teške tjelesne povrede zadobilo jedno lice, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Evidentirane su tri nezgode sa materijalnom štetom. Zabilježena su četiri slučaja narušavanja javnog reda i mira.

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nesrća u Vukovijama Donjim, u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Nije bilo krivičnih djela, niti narušavanja javnog reda i mira.    

Radarska kontrola za 6.12.2022:

– 09:00 – 10:00 h – Miljanovci – Sarači

– 14:00 – 15:00 h – Međaš – Ranci Gornji

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.  

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 46 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je devet beba, tri djevojčice i šest dječaka. U privatnim porodilištima na području grada Tuzla bilo je četiri porođaja, tri djevojčice i jedan dječak.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta:   Barčići, Bukvari, Zulfići i Dedaići, Lipovice, Meškovići, Ibraliči i Šehići, Seljublje, Horozovina, Paraći, Jajići, Zukići, Hrvačići i Brda

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO