Utorak, 19 Marta, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za utorak, 25.april 2023.godine

Servisne informacije za utorak, 25.april 2023.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje  devet krivičnih djela. Dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda, u kojima je šest osoba lakše povrijeđeno, a za dvije osobe ljekari se nisu izjasnili o stepenu povreda. Zabilježena su tri slučaja narušavanja javnog reda i mira.  

Prema podacima iz PS Kalesija, na području općine Kalesija u protekla 24 sata evidentirano je izvršenje dva krivična djela. U pitanju je oštećenje automobila u Jeginovom Lugu i krađa u marketu Bingo. Dogodila se saobraćajna nesreća u Hidanima u kojoj je jedno lice lakše povrijeđeno. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Radarska kontrola za 25.4.2023.god.

– 09:00 – 11:00 –  Kalesija Gornja

– 15:00 – 17:00 – Kalesija Gornja – Mramorovi (Regionalni put prema Sapni)

Kalesijski vatrogasci su imali intervenciju na gašenju požara na štali u Vukovijama Gornjim. Nakon intervencije vatrogasaca požar ugašen, a nije zabilježena veća materijalna šteta.   

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 66 pregleda.

U porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je 10 beba, pet dječaka i pet djevojčica. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođene su dvije djevojčice i dva dječaka.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: Barčići, Bukvari, Zulfići i Dedaići, Lipovice, Meškovići, Ibralići i Šehići, Seljublje, Horozovina, Paraći, Jajići, Zukići, Hrvačići i Brda.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO