Srijeda, 6 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaServisne informacije za utorak, 22.novembar 2022.godine

Servisne informacije za utorak, 22.novembar 2022.godine

Prema informacijama iz MUP-a TK-a, u protekla 24 sata na području našeg kantona evidentirano je izvršenje 13 krivičnih djela na području TK. Dogodilo se 10 saobraćajnih nezgoda. Lakše tjelesne povrede zadobila su 4 lica, o stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili za 3 lica. Evidentirano je 5 nezgoda sa materijalnom štetom. Zabilježen je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira.

Na području općine Kalesija u protekla 24 sata evidentirano je izvršenje jednog krivična djela, teže tjelesne povrede u pokušaju. Dogodila se jedna saobraćajna nesreća, sa lakšim tjelesnim povredama. Nije bilo narušavanja javnog reda i mira.

Radarska kontrola za 22.11.2022:

– 08:00 – 09:00 h – Petrovice Gornje – Vukovije (Pista – Regionalni put)

– 15:00 – 16:00 h – Babajići

Kalesijski vatrogasci nisu imali intervencija.  

Ljekari i medicinski tehničari u službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Kalesija obavili su 74 pregleda.

U protekla 24 sata u porodilištu UKC-a Tuzla rođeno je šest beba, pet dječaka i jedna djevojčica. U privatnim porodilištima na području Tuzle rođena je jedana djevojčica.

Radnici KP „Komunalac“ DD Kalesija odvoz smeća danas vrše iz sljedećih naseljenih mjesta: –  Barčići, Bukvari, Zulfići i Dedaići, Lipovice, Meškovići, Ibraliči i Šehići, Seljublje, Horozovina, Paraći, Jajići, Zukići, Hrvačići i Brda.

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO