Četvrtak, 25 Aprila, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaPočeli radovi na rehabilitaciji ceste na magistralnom putu Tuzla - Kalesija

Počeli radovi na rehabilitaciji ceste na magistralnom putu Tuzla – Kalesija

Konačno su započeli radovi na rehabilitaciji kolovoza na magistralnoj cesti M4 Tuzla – Kalesija. Radnici preduzeća “Jata group” jutros su počeli sa sječenjem i uklanjanjem oštećenih dijelova na magistralnoj cesti u Kalesiji, nakon čega će pristupiti asfaltiranju. Tokom radova dolazit će do kratkotrajnih obustava saobraćaja na mjestima izvođenja radova.

Inače, magistralni put M4, posebno na području općine Kalesija, je posljednjih godina u jako lošem stanju, što vozačima predstavlja veliki problem prilikom kretanja ovom saobraćajnicom. Na mnogim mjestima došlo je do pucanja asfaltnog sloja i stvaranja udarnih rupa na putu, zbog čega su vozači prinuđeni naglo mijenjati pravac kretanja i izbjegavati rupe, što može dovesti i do saobraćanih nezgoda.

Također, ne nekim mjestima (Rainci Gornji i još na nekoliko lokacija) je skinut dio asfaltnog sloja, koji je godinama ostao u takvom stanju. Međutim, na takvim mjestima je došlo do dodatnog oštećenja i stvaranja novih udarnih rupa.

Građani su duže vrijeme upozoravali na ovaj problem, a apelu su se priključili i vijećnici u Općinskom vijeću Kalesija, koji su kroz vijećničke inicijative, upućivali zahtjeve JP “Ceste FBH” za hitnu sanaciju kolovoza na magistralnom putu M4, na dijelu kroz općinu Kalesija.

(Radio Feral)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO