Utorak, 5 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaPočela 15.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Počela 15.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija

Počela je 15.redovna sjednica Općinskog vijeća Kalesija. Sjednici prisustvuje 23 vijećnika.

Za današnju sjednicu predložen je dnevni red od 11 tačaka i tri dopune.

Dnevni red:

 1. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju prijedloga kandidata predsjednika Nadzornog odbora KP “Komunalac” d.d. Kalesija.
 2. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju prijedloga kandidata člana Nadzornog odbora Javnog preduzeća “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija.
 3. Razmatranje  i donošenje Odluke o imenovanju člana Upravnog odbora JZU Dom zdravlja Kalesija.
 4. Razmatranje i donošenje Odluke o privremenom ustupanju na korištenje teretnog motornog vozila Komunalnom preduzeću “Komunalac” d.d. Kalesija.
 5. Razmatranje i donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o osnivanju Javne ustanove “Sportsko kulturno privredni centar” Kalesija.
 6. Razmatranje i donošenje Programa zimskog održavanja lokalnih nekategorisanih puteva na području općine Kalesija u sezoni 2022/2023. godine.
 7. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o izvršenju budžeta općine Kalesija za period 01.01.2022. – 30.06.2022.godine.
 8. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o troškovima tekuće budžetske rezerve općine Kalesija za period 01.01. – 30.06.2022. godine.
 9. Razmatranje i prihvatanje Informacije o završenoj školskoj 2021/2022. godini sa pregledom uspjeha učenika i upisu učenika u prvi razred osnovnih i  srednje škole na području općine Kalesija.
 10. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju kulture, fizičke kulture i informisanja na području općine Kalesija za 2021. godinu.
 11. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju vodovodne i kanalizacione infrastrukture na području općine Kalesija.

DOPUNE:

 • Nacrt budžeta općine Kalesija za 2023.godinu (prijedlog općinski načelnik)
 • Odluka o izmjeni Odluke o pogodnostima za investiranje na području općine Kalesija za građenje poslovnih i proizvodnih objekata (prijednog općinski načelnik)
 • Odluka o izmjeni Odluke o utvrđivanju naknada općinskim vijećnicima, zamjeniku predsjedavajućeg, članovima Kolegija i članovima komisijai radnih tijela koje imenuje Općinsko vijeće (prijedlog Klub vijećnika Naroda i pravde)
VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO