Četvrtak, 7 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćinsko vijeće Kalesija danas razmatra Odluku o pogodnostima investiranja

Općinsko vijeće Kalesija danas razmatra Odluku o pogodnostima investiranja

Predsjedavajući Damir Džafić zakazao je 19. redovnu sjednicu Općinskog vijeća Kalesija, koja će se održati danas, četvrtak 23. februara, u Sali BKC-a “Alija Izetbegović” u Kalesiji, sa početkom u 14 sati.

Za ovu sjednicu predložen je dnevni red od 10 tačaka.

Vijećnici će razmatrati Odluku o imenovanju Komisije za imenovanje Općinskog pravobranioca u Općinskom pravobranilaštvu Kalesija, Odluku o kriterijima i načinu dodjele finansijske pomoći licima na ime uginuća stoke i Odluku o pogodnostima za investiranje na području općine Kalesija za građenje poslovnih i proizvodnih objekata.

Pred vijećnicima je Odluka o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje predsjednika i utvrđivanju prijeloga kandidata za imenovanje predsjednika Nadzornog odbora JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija, Plan proljetne sjetve za 2023. godinu i Izvještaj o rješavanju upravnih stvari u upravnom postupku općinskih službi za upravu – općine Kalesija za prošlu godinu.

Na dnevnom redu još je Informacija o stanju cesta na području općine Kalesija sa osvrtom na pokazatelje bezbjednosti saobraćaja, stanju u osnovnom i srednjem obrazovanju sa pregledom uspjeha učenika na polugodištu školske 2022/2023. godine i Informacije o boravku rasljenih lica i ostvarenom povratku na području općine Kalesija u 2022. godini.

Predložene su i četiri dopune dnevnog reda: Odluka  za imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora  JP Vodovod i kanalizacija Kalesija, Odluka o davanju prethodne saglasnosti Skupštini KP KOMUNALAC  DD Kalesija za imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora  KP KOMUNALAC  DD Kalesija, Odluka o izmjenama i dopuni Odluke o osnivanju JU Sportsko kulturno privredni centar Kalesija i Odluka o izmjenama Odluke o utvrđivanju naknada Općinskim vijećnicima, zamjeniku predsjedavajućeg Općinskog vijeća,  članovima kolegija i članovima komisija i radnih tijela koje imenuje Općinsko vijeće

Dnevni red

 1. Razmatranje i donošenje Odluke o imenovanju Općinskog pravobranioca u Općinskom pravobranilištvu Općine Kalesija.
 2. Razmatranje i donošenje  Odluke o imenovanju Komisije za imenovanje Općinskog pravobranioca u Općinskom pravobranilištvu Kalesija.
 3. Razmatranje i donošenje Odluke o kriterijima i načinu dodjele finansijske pomoći licima na ime uginuća stoke.
 4. Razmatranje i donošenje Odluke o pogodnostima za investiranje na području općine Kalesija za građenje poslovnih i proizvodnih objekata.
 5. Razmatranje i donošenje Odluke o davanju prethodne saglasnosti za razrješenje predsjednika i utvrđivanju prijeloga kandidata za imenovanje predsjednika Nadzornog odbora JP “Veterinarska stanica” d.o.o. Kalesija.
 6. Razmatranje i donošenje Plana proljetne sjetve za 2023. godinu.
 7. Razmatranje i usvajanje Izvještaja o rješavanju upravnih stvari u upravnom postupku općinskih službi za upravu – općine Kalesija za period 01.01.2022. godine do 31.12.2022. godine.
 8. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju cesta na području općine Kalesija sa osvrtom na pokazatelje bezbjednosti saobraćaja.
 9. Razmatranje i prihvatanje Informacije o stanju u osnovnom i srednjem obrazovanju sa pregledom uspjeha učenika na polugodištu školske 2022/2023. godine.
 10. Razmatranje i prihvatanje Informacije o boravku rasljenih lica i ostvarnom povratku na području općine Kalesija u 2022. godini.

PRIJEDLOG DOPUNA DNEVNOG REDA:

 • Odluka  za imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora  JP Vodovod i kanalizacija Kalesija,
 • Odluka o davanju prethodne saglasnosti Skupštini KP KOMUNALAC  DD Kalesija za imenovanje predsjednika i članova Nadzornog odbora  KP KOMUNALAC  DD Kalesija
 • Odluka o izmjenama i dopuni Odluke o osnivanju JU Sportsko kulturno privredni centar Kalesija
 • Odluka o izmjenama Odluke o utvrđivanju naknada Općinskim vijećnicima, zamjeniku predsjedavajućeg Općinskog vijeća,  članovima kolegija i članovima komisija i radnih tijela koje imenuje Općinsko vijeće
VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO