Petak, 1 Decembra, 2023
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćinski načelnik potpisao ugovor vrijedan 123.285 KM

Općinski načelnik potpisao ugovor vrijedan 123.285 KM

Općinski načelnik Sead Džafić potpisao je ugovor o dodjeli sredstava za sufinansiranje projekata rekonstrukcije i opremanja sportskih objekata sa ministricom za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Ivanom Mijatović u vrijednosti 123.285 KM.

U Budžetu za 2023.godinu Općina Kalesije je predvidjela sredstva u iznosu od 100.000 KM za opremanje i završetak Gradske dvorane, te će sa ovim sredstvima koja su odobrena od strane Ministarstva i Vlade Tuzlanskog kantona ona iznositi 223.285 KM.

Mi ćemo u narednim danima krenuti sa raspisivanjem javnih poziva, odnosno objavom tendera za radove na Gradskoj dvorani. S obzirom na veličinu objekta sigurno nećemo uspjeti sve da završimo ali se nadam da će ova dvorana profunkcionisati ove ili naredne godine te da će sportisti iz Kalesije moći tu da igraju svoje prvenstvene utakmice ili da treniraju, kazao je načelnik Sead Džafić.

On se zahvalio ministrici Ivani Mijatović kao i Vladi Tuzlanskog kantona koji su prepoznali potrebu i koji su izdvojili sredstva za ove namjene u Kalesiji.

(Press općine Kalesija)

VEZANE VIJESTI
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img
- Advertisment -spot_img

POPULARNO