Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćinski načelnik novčano nagradio učesnike „Šehidskog kupa“

Općinski načelnik novčano nagradio učesnike „Šehidskog kupa“

Općinski načelnik Sead Džafić iz budžeta Općine Kalesija izdvojio je 4.000 KM na ime nagrade za nogometne klubove sa područja naše općine koje su učestvovale u takmičenju nazvanom „Šehidski kup“.

Tako će prvoplasirani FK Memići dobiti 700 KM, FK Krušik iz Vukovija Gornjih kao drugoplasirani 500 KM dok će ostali klubovi FK Sloga Tojšići, FK Rainci, FK Mladost 78 Vukovije Donje, FK Bijeljevac iz Miljanovaca,  FK Bosna Kalesija, FK Mladost Kikači i FK Spreča iz Rainaca Donjih dobiti po 400 KM.

Moram da kažem da ovo nisu sredstva iz Sporstkog ili Fudbalskog saveza, nego je riječ o novcu kojim raspolaže općinski načelnik. Ovo je jedan vid nagrade za sve naše igrače koji kroz ovo takmičenje se sjećaju svih naših poginulih boraca i šehida, kazao je načelnik Sead Džafić.

On je ujedno čestitao i pobjednicima Šehidskog kupa rekavši da mu je drago što je u finalu mogao da gleda dva kluba iz nižeg ranga koji su kroz svoje nastupe pokazali da su na zelenim terenima bolji i spretniji sa loptom od onih koji igraju veći rang takmičenja.
  

Press općine Kalesija

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

Popularno