Ponedjeljak, 15 Jula, 2024
spot_img
NaslovnicaVijestiKalesijaOpćinska izborna komisija Kalesija: Plan izlaganja izvoda iz centralnog biračkog spiska

Općinska izborna komisija Kalesija: Plan izlaganja izvoda iz centralnog biračkog spiska

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je donijela Odluku o raspisivanju i održavanju lokalnih izbora koji će se održati 06.10.2024. godine. Aktuelna aktivnost Općinske izborne komisije Kalesija je izlaganje izvoda iz centralnog biračkog spiska.

Izvod iz Centralnog biračkog spiska bit će izložen na uvid javnosti u trajanju od 30 dana, u periodu od 06.06.2024. do 06.07.2024. godine. Po prijemu i umnožavanju Izvoda iz Centralnog biračkog spiska od strane Općinske izborne komisije, isti će se izložiti: 

–u Centru za birački spisak koji se nalazi u zgradi Općine Kalesija, ulica Patriotske lige 15. prvi sprat, kancelarija broj 20, 

internet stranici Općine, 

-prostorijama Mjesnih zajednica za pripadajuća naselja i ulice i  kod predsjednika Vijeća mjesnih zajednica uz obavijest da su dužni omogućiti građanima uvid u dostavljeni spisak, 

-na biračkim mjestima sa prethodnih izbora. 

Sva zainteresovana lica u naznačenom vremenu mogu provjeriti svoje podatke u izvodu iz Centralnog biračkog spiska. 

Birači koji u periodu izlaganja izvoda iz Centralnog biračkog spiska uoče nepravilnosti i pogrešne podatke imaju pravo zahtijevati njihovu ispravku ili dopunu kod nadležnog organa. 

Izvod iz Centralnog biračkog spiska za raseljena lica nalazit će se u Centru za birački spisak i ista mogu provjeriti i izvršiti ispravku ili dopunu svojih podataka kod nadležnog organa i opredijeliti se za biračku opciju (općina, odnosno mjesto glasanja i način glasanja-lično ili u odsustvu) najkasnije do 22.07.2024. godine. 

Obavještenje javnosti o trajanju izlaganja izvoda iz Centralnog biračkog spiska, mjesta na kojima će izvodi iz Centralnog biračkog spiska biti izloženi-dostupni kao i obavještavanje raseljenih lica o načinu određivanja biračke opcije u centru za birački spisak će se vršiti putem Neon TV, Radio Ferala, službene internet stranice Općine Kalesija, web portala Nezavisni kalesijski portal, Infoplus.ba, Kalesijske novine i putem štampanih plakata. 

Sve neophodne informacije i provjere mogu se dobiti u Centru za birački spisak Kalesija u vremenu od 08-15 sati i na tel. 035/367-719 i 035/367-742 ili kod Općinske izborne komisije na tel. 035/367-710 i 035/367-714. 

Neon TV

POVEZANI ČLANCI
spot_img
spot_img

Popularno